Banyaszkalapacs.gif
    

Frissítve:
2019. április 25.
mbsz_logo_88.jpg

Magyar Bányászati Szövetség
1054 Budapest, Báthory u. 7. I. em. 7.
Postacím: 1535 Budapest, Pf. 814
Telefon: +36-30-9518-207
E-mail: mbsz@mabsz.hu
 
 

 

JUBILEUMI BÁNYÁSZATI NYÍLT NAPOK
2019. szeptember 21-22.


Mottó:

„A mindennapi élethez, a gazdaság innovációjához nélkülözhetetlen az ásványi nyersanyagok intelligens technológiájú hatékony kitermelése és hasznosítása…

A világod belőlük épül, általuk működik!”F E L H Í V Á S

A bányászatot népszerűsítő hazai rendezvények
a jubileumi „Bányászati Nyílt Napok”,
a „Kutatók éjszakája” egyetemi nyílt nap,

valamint a külfejtéses bányászati környezetben zajló sport rendezvények
a „MINEKRAFT Challenge 2019”

a nemzetgazdaság ásványi energiahordozó és nyersanyag ellátását biztosító – valódi értékteremtő – innovatív bányászati ágazat társadalmi elfogadottságának-, gyakorlati tudatformálással történő erősítését célzó rendezvénysorozatok szervezésére, rendezésére, aktív részvételre.


Fővédnök:
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Védnökök:
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal
Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

(felkérésük folyamatban van)A Társadalom figyelme minden évben fókuszál ágazatunkra, a bányászatban dolgozók erkölcsi elismerését törvényileg biztosító ünnepeink a Bányásznap és védőszentünk Szent Borbála országos ünnepségei kapcsán. E jeles ünnepségeknek idén Borsod ad méltó helyszínt. A Bányásznap országos központi ünnepségének korábbi bányászvárosunk Kazincbarcika-, Szt. Borbála ünnepségünknek az „Alma Mater” Miskolci Egyetem ad méltó helyszínt, kapcsolódván a jeles jubileumaikhoz…

A hagyományőrzés rendkívül fontos, de az ágazat vállalkozásainak mindennapi működése-, ehhez a képzett munkaerő utánpótlása és a megújulni képes technológiai fejlesztések megvalósítása adhat hosszútávon biztosítékot. Ehhez elengedhetetlen a kormányzati mellett az ágazat társadalmi megítélése, a bányászat valódi értékteremtő képességének / tevékenységének méltó elismerése.

Mindezeket felismerve a Magyar Bányászati Szövetség – a bányászati társszervezetekkel együttműködve – felhívással fordul a Bányavállalkozások Vezetőihez, munkavállalóihoz, hogy adjanak lehetőséget arra, hogy környezettudatos országépítő tevékenységüket, az adott geológiai adottságok mellett végzett felelősségteljes munkájukat a bányaüzemek környező településeinek lakossága, valamint az ottani oktatási intézmények hallgatói-, tanulói megismerhessék, megkedvelhessék. Segítve őket a bányászati szakmák elsajátítását célzó pályaválasztási orientációban is.

Ez a törekvés tükröződik abban, hogy 10 év óta kétévente kerül megrendezésre EU-szerte a „Minerals Day” bányászati nyílt napok rendezvénysorozat, a bányászat társadalmi-, környezetvédelmi elfogadottságának-, elismertségének javítása, az ifjúság nevelése kapcsán. A rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye volt a 2011 évi-, amikor is Magyarország Európa-úniós elnöksége idején és annak jegyében kerültek megrendezésre a bányászati nyílt napok. Ezt követően is egyre több bányavállalkozás és munkavállalóinak, valamint a bányászati társ szervezetek-, az „Alma Mater” összefogásával kapcsolódtak be a társadalmi tudatformálásba. A klasszikus szilárdásvány-bányászati kör az utóbbi években örvendetesen kiteljesült a szénhidrogén-bányászati vállalkozásokkal is.

Az idei Jubileumi Bányászati Nyílt Napok szeptember 21-22-i két napos rendezvénysorozathoz szeptember 27-én – a bányászati ágazathoz kapcsolódóan a földtani és geológiai képzést folytató intézményekben is a „Kutatók Éjszakája” címmel kerülnek megrendezésre az egyetemi nyílt napok a magas szintű műszaki szakmai utánpótlást segítő pályaorientáció megalapozására.


Felhívjuk a bányászati vállalkozásokat a rendezvénysorozatban való aktív részvételre!


Célunk, hogy az Innovációs és Technológiai Miniszter fővédnökségét-, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat védnökségét megnyerve sikerre vigyük a bányászat társadalmi-, környezetvédelmi elfogadottságának javítását, a jövő nemzedékének-, a tanulóifjúságnak tudatformálását, pályaorientálását – az ásványi nyersanyagok környezet-tudatos kitermelési technológiáinak, innovációjának bemutatásával – az ásványi nyersanyagokhoz kötődő tudásbázis széles körű növelésével érjük el!

Kérjük a hazai Bányavállalkozásokat, hogy részvételi szándékukat a Magyar Bányászati Szövetség részére a 1535 Budapest, Pf. 814. postacímre, ill. az mbsz@t-online.hu elektronikus levelezési címre megküldeni szíveskedjenek.


Jó szerencsét!
Magyar Bányászati Szövetség


2018 évi Szt. Borbála napi országos központi ünnepség
Elnökség.jpg
A Szt. Borbála napi országos központi ünnepség 2018. december 4-én a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Stefánia úti patinás műemlék épületének Dísztermében került megrendezésre, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya- Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete, valamint az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület közös szervezésében.


Az elnökségi asztalnál helyet foglalt:

Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
Dr. Fónagy János nemzeti vagyonért felelős miniszterhelyettes
Kádár Andrea Beatrix helyettes államtitkár ITM
Dr. Fancsik Tamás a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke
Rabi Ferenc a Bánya- Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete elnöke
Dr. Hatala Pál az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke
Dr. Zoltay Ákos az MBSZ főtitkára, az ünnepség levezetője

Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepi beszéde után Dr. Hatala Pál az OMBKE elnöke mondott köszöntőt.

Ezután Szt. Martin előadása következett, majd elismerések átadására került sor. Prof. Dr. Palkovics László miniszter elsőként a jelen ünnepségen adományozta - az ITM egységes arculatához illeszkedően megújított – „Szent Borbála érem” illetve a „Miniszteri Elismerő Oklevél” elismeréseket a bányászat és a kohászat érdekében végzett magas színvonalú , eredményes tevékenységért. Átadta a „Magyar Bányászatért” életmű díjakat-, illetve emlékérmeket is.

Ezt követően Miniszter úrnak az MBSZ köszönetnyílvánításának tárgyi emlékeit a Szövetség nevében Dr. Zoltay Ákos főtitkár és – a szakmai összefogás erősítése jegyében – Rabi Ferenc a BDSZ elnöke- valamint Dr. Hatala Pál az OMBKE elnöke együttesen adták át.

Az ünnepség hivatalos része a Bányász Himnusz és Kohász Himnusz eléneklésével zárult.
Az Állófogadáson Dr. Fancsik Tamás az MBFSZ elnöke mondott pohárköszöntőt.
(A képeket teljes méretben egér jobb gomb, képek megjelenítésére kattintva lehet megnézni.)
DSC_8810~.jpg
Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
ünnepi beszédet mond
Dr. Kovács Ferenc akadémikus a Magyar Bányászatért életmű dij kitüntetése.jpg
Dr. Kovács Ferenc akadéméikus a Magyar Bányászatért életműdíj kitüntetése
Szt. Borbála érmek történeti áttekintése.jpg
Szt. Borbála érmek történeti áttekintése
20181204.jpg
Tárgyi emlékek átadása Miniszter Úrnak
Cseh Zoltán Magyar Bányászatért életműdíj kitüntetése.jpg
Cseh Zoltán Magyar Bányászatért életműdíj kitüntetése
Az ünnepség közönsége.jpg
Az ünnepség résztvevői
Bányásznap Országos központi ünnepség 2018
központi-bányásznap-kodály-kp09-hl.jpg
A 2018 évi bányásznapi ünnepség a „mecseki bányászat dicsőségének” jegyében Pécsett a Kodály Központban került megrendezésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya-Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete, a Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület, a MECSKÉRC Környezetvédelmi Zrt., valamint Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata szervezésében.
Az ünnepi elnökségben helyet foglalt: Süli János országgyűlési képviselő, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Dr. Fónagy János országgyűlési képviselő, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, miniszter-helyettes, Dr. Kaderják Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia és klímaügyekért felelős államtitkára, Zelei Gábor a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke, Szakál Tamás a Magyar Bányászati Szövetség elnöke, Rabi Ferenc a Bánya Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete elnöke, Dr. Hatala Pál az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke, Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, Páva Zsolt Pécs megyei jogú város polgármestere, Molnár János a Mecsekérc Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Zoltay Ákos az Magyar Bányászati Szövetség főtitkára, az ünnepség levezetője.

Az ünnepség hivatalos programja előtt a színpadon a „Vivat Bacchus” énekegyüttes zenés műsora hangzott el.

Az ünnepséget Rabi Ferenc a BDSZ elnöke nyitotta meg, ünnepi beszédet Süli János országgyűlési képviselő mondott.

Az ünnepi elnökség részéről köszöntőt mondott Dr. Fónagy János országgyűlési képviselő és Dr. Kaderják Péter államtitkkár

Ezután Nagy Zsófia a pécsi Liszt Ferenc zeneiskola diákja népdalokat énekelt.

A Bányásznap alkalmából – kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként „Kiváló Bányász” kitüntető címek, valamint „Miniszteri Elismerő Oklevél ” elismerések, illetve szakmai kitüntetések kerültek átadásra.

Az ünnepség hivatalos része a Bányász Himnusz közös eléneklésével zárult. Ezt követően az állófogadáson házigazdaként Molnár János a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója mondott pohárköszöntőt.
DSC_4440.JPG
Rabi Ferenc a BDSZ elnöke megnyitja az ünnepséget
DSC_4441.JPG
Süli János országgyűlési képviselő, tárca nélküli miniszter ünnepi beszédet mond
DSC_4442.JPG
Dr. Fónagy János országgyűlési képviselő, a nemzeti vagyonért felelős miniszter-helyettes köszönti az ünnepséget
kaderják.JPG
Dr. Kaderják Péter az ITM energia és klímaügyekért felelős államtitkár ünnepi köszöntője
közönség.jpg központi-bányásznap-kodály-kp10-hl.jpg
vivat.JPG
Vivat Bacchus énekegyüttes zenés műsora
DSC_4444.JPG
Nagy Zsófia a pécsi Liszt Ferenc zeneiskola diákja népdalokat énekel
DSC_4521.JPG DSC_4524.JPG
DSC_4533.JPG
Szakál Tamás MBSZ elnök és Rabi Ferenc BDSZ elnök Bányász Szolgálati Oklevél kitüntetéseket ad át
Balás László.jpg
Balás László aranyokleveles bányamérnök, a Mecseki Szénbányák ny. műszaki vezérigazgató-helyettese életműdíjat vesz át Szakál Tamás MBSZ elnöktőlAz MBSZ 2018. május 23.-i Közleménye

A Magyar Bányászati Szövetség honlapján www.mabsz.hu adatgyűjtési tevékenységet nem folytat!

A 2018. május 25-én hatályba lépő General Data Protection Regulation (GDPR), az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete vonatkozó rendelkezése - az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR) – alapján, annak elvárásai teljesítése érdekében adatkezelési eljárásokat és dokumentumokat fogad el adatvédelmi szabályzatában.

Tagságának-, a bányászati- és tevékenységükkel a bányászathoz kapcsolódó vállalkozásoknak – szakmai egyeztetésekben érintett szervezetek – kifejezett hozzájárulását kérve ahhoz, hogy az MBSZ a megadott személyes adatokat (nevet-, email-címet) a Szövetség a kapcsolattartásban-, a szakmai érdekérvényesítés folyamatában-, illetve a megrendezésre kerülő rendezvényeiről történő értesítés céljából, adatbázisa részeként tárolja és kezelje.

Az MBSZ részéről az adatkezelésért felelős Dr. Zoltay Ákos ügyvezető főtitkár.

Az adatvédelmi előírások betartásának ellenőrzését az MBSZ Elnöksége és Felügyelőbizottsága biztosítja.

KITÜNTETÉSEK Március 15-i Nemzeti Ünnepünk alkalmából
2018. március 20-án a Magyar Nemzeti Bank székházának dísztermében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kitüntetési ünnepségén Dr. Seszták Miklós miniszter kitüntetéseket adott át.
A „Bányászat”, mint nemzetgazdasági ág kiválóságai közül – az ágazat kormányzati elismeréseként – állami kitüntetésben, illetve miniszteri elismerésekben részesültek a Magyar Bányászati Szövetség részéről:
„A szénhidrogén bányászat területén végzett kiemelkedő hazai- és nemzetközi szakmai tevékenysége elismeréseként” VARGA KÁROLY ZSOLT a Vermilion Energy Hungary Kft. kereskedelmi és műszaki vezetője;
„Az építőipari alapanyag ellátást biztosító kő- és kavicsbányászati ágazatban kifejtett négy évtizedes kiemelkedő hazai és nemzetközi szakmai tevékenysége társadalmi szerepvállalása elismeréseként” MERKL ISTVÁN a KÖKA Kő- és Kavicsbányászati Kft. ügyvezetője, a Strabag cégcsoport területi vezetője.
A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat részéről:
Dr. Fancsik Tamás az MBFSZ kutatási elnök-helyettese, Hegedűs Endre az MBFSZ földtudományi szakreferense, valamint Dr. Kamburov Milenov Sztefan az MBFSZ bányafelügyeleti mérnöke
Gratulálunk kitüntetetteknek! Szakmai pályafutásukhoz további sok sikert kívánunk!
Március 15-i kitüntetett Varga Károly 1 másolata.jpg
Varga Károly Zsolt
kitüntetése
Március 15-i kitüntetett Merkl  2.jpg
Merkl István
kitüntetése
Szt. Borbála napi országos központi ünnepség
2017. december 4.
IMG_6781.JPG
Az idei Szt. Borbála napi országos központi ünnepség a Magyar Bányászati Szövetség 25 éves, valamint az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület 125 éves jubileumának jegyében lett megtartva. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, valamit az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület szervezésében.

Az elnökségi asztalnál helyet foglalt Dr. Aradszki András a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, Zelei Gábor, az Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke, Szakál Tamás, a Magyar Bányászati Szövetség elnöke, Dr. Nyikos Attila, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal nemzetközi elnökhelyettese, Dr. Nagy Lajos, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke, Rabi Ferenc, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete elnöke, Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, Dr. Palotás Árpád Bence a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar dékánja, valamint Dr. Zoltay Ákos, az MBSZ főtitkára, az ünnepség levezetője.

Ünnepi beszédet Dr. Aradszki András államtitkár mondott, majd Szakál Tamás az MBSZ elnöke és Dr. Nagy Lajos az OMBKE elnöke köszöntője hangzott el.

Az ünnepségen sor került a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat és a Magyar Bányászati Szövetség között létrejött Együttműködési Megállapodás aláírására.

Ezt követően „Szt. Martin” a Tőle megszokott, színvonalas előadással szórakoztatta az ünnepség résztvevőit, melyet a Borbála érem kitüntetések és Miniszteri Elismerő Oklevelek átadása követett.
Az ünnepi elnökség tagjai részére az MBSZ 25 éves jubileuma alkalmából emléklapok kerültek átadásra.

Az MBSZ elnöke Szakál Tamás, jubileumi emlékérmet adott át a Magyar Bányászati Szövetség jogelődje – a Magyar Szilárdásvány-bányászati Szövetség – alapítóinak, valamint a negyedszázad mindenkori szövetségi elnökeinek és Dr. Corina Hebestreitnek az Euromines igazgatójának. Köszönetnyilvánító emléket kaptak a jelenlegi tagvállalatok vezetői.

Az ünnepséget követő állófogadáson pohárköszöntőt mondott az ünnepségnek helyszínt adó házigazdaként Zelei Gábor az MBFSZ elnöke.

IMG_7157.JPG
Dr. Aradszki András NFM államtitkár kitüntetése
IMG_7185.JPG
Zelei Gábor az MBFSZ elnöke kitüntetése
IMG_7188.JPG
Dr. Nyikos Attila a MEKH nemzetközi elnökhelyettese kitüntetése
IMG_7204.JPG
Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi kar dékánja kitüntetése
IMG_7235.JPG
Németh György a Szövetség alapító elnöke jubileumi emlékérmet vesz át
IMG_7238.JPG
Bokor Csaba az MBSZ korábbi elnöke jubileumi emlékérem kitüntetése
IMG_7246.JPG
Dr. Holoda Attila az MBSZ korábbi elnöke jubileumi emlékérem kitüntetése
IMG_7247.JPG
Palásthy György az MBSZ korábbi elnöke jubileumi emlékérem kitüntetése

Egyetemi kitüntetés 2017. szeptember 26.
Cseh Zoltánnak a COLAS Északkő Kft. igazgatójának, az MBSZ alelnökének, a Kő-, kavics-, homok- és agyag Aggregátum Bányászati Tagozat elnökének, Prof. Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Dékánja, a "PRO FACULTATE RERUM METALLICARUM" érem kitüntetést adományozott.
Cseh Zoltán kitüntetés átadás 2017.09.26.jpg
Egyetemi kitüntetések az MBSZ elnökének és főtitkárának.
A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar tanévnyitó ünnepségén (2017. szeptember 8-án) a „PRO FACULTATE RERUM METALLICARUM” érem kitüntetésben részesült Szakál Tamás az MBSZ elnöke, a MOL Nyrt. igazgatójaként, „Az olajmérnök képzés hosszú ideje folyó elkötelezett támogatásáért, a MOL Intézeti Tanszék létrehozásában és működtetésében vállalt szerepéért, valamint a Műszaki Földtudományi Kar és a MOL közötti szakmai kapcsolatok erősítésében kifejtett tevékenységéért.” A kitüntetés adományozója és átadója Prof. Dr. Szűcs Péter dékán.
Ugyanezen napon a Miskolci Egyetem tanévnyitó/kitüntetési ünnepségén került átadásra „PRO UNIVERSITAS” egyetemi kitüntetés – az elmúlt tanévzáró ünnepségéről áthúzódóan – Dr. Zoltay Ákos az MBSZ ügyvezető főtitkára részére is. A kitüntetés adományozója és átadója Prof. Dr. Torma András rektor.

Egér jobb gomb, képek megjelenítése kattintással a képek megnyithatóak eredeti méretben.
IMG_3789.JPG
Szakál Tamás átveszi a kitüntetést
kitüntetés.png
Z.Á. kitüntetés átadás 1..jpg
Dr. Zoltay Ákos átveszi a kitüntetést
PRO UNIVERSITATE kitüntetés Z.Á. 2017.09.08..jpg


Központi bányásznapi ünnepség 2017
IMG_8090.jpg
A 67. központi bányásznapi ünnepség 2017 augusztus 31-én Tatabányán a Jászai Mari Szinházban került megrendezésre.
Az elnökségi asztalnál helyet foglalt Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, az NFM államtitkára, Zelei Gábor Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke, Szakál Tamás a Magyar Bányászati Szövetség elnöke, Rabi Ferenc a Bánya Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete elnöke, Dr. Nagy Lajos az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke, Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, Schmidt Csaba Tatabánya Város polgármestere, valamint Dr. Zoltay Ákos az MBSZ főtitkára, az ünnepség levezetője.
Az ünnepség hivatalos programja előtt a színpadon táncos műsorával nagy sikert aratva a
Tatabányai Show Formációs Táncegyüttes kedveskedett az ünnepség résztvevőinek, ez után Dr.Szilvási Csaba nyugalmazott középiskolai tanár, erre az alkalomra írt saját versét
szavalta el, majd Horváth Hanna 8. osztályos tanuló Takácsné Csente Júliánna "Hová lett..? c versét adta elő.

A Himnusz eléneklését követően Rabi Ferenc a BDSZ elnöke nyitotta meg az ünnepséget, majd Dr. Aradszki András NFM államtitkár ünnepi beszéde hangzott el.
Az ünnepi elnökség részéről Szakál Tamás MBSZ elnök és Schmidt Csaba Tatabánya város polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit, ezután kitüntetések kerültek átadásra.
Az ünnepség hivatalos része a Bányász Himnusz eléneklésével zárult.
Az állófogadáson Zelei Gábor a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke mondott pohárköszöntőt.
IMG_8106.jpg
Rabi Ferenc a BDSZ elnöke megnyitja az ünnepséget
IMG_8117.jpg
Dr. Aradszki András államtitkár ünnepi beszéde
IMG_8132.jpg
Szakál Tamás MBSZ elnök köszöntője
IMG_8156.jpg
Schmidt Csaba polgármester beszéde
IMG_8271.jpg IMG_8275.jpg
IMG_8297.jpg IMG_8408.jpg
közönség.jpg DSCN3137.JPG
Rendkívüli Közgyűlés 2017. augusztus 31.
A korábbi székhelyül szolgáló Hold utcai irodaház lebontása miatt az MBSZ székhelyváltozásra kényszerült, mely az Alapszabály módosítását tette szükségessé a ptk. új szabályozásával összefüggő kérdések egyidejű rendezésével. A Közgyűlés az Alapszabály módosítást egyhangúlag elfogadta.
Új cím: 1054 Budapest, Báthory u. 7. I. em. 7.

Augusztus 20-a alkalmából
Magyarország köztársasági elnöke megbízásából állami kitüntetéseket adott át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Szakál Tamás
a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. Kutatás - Termelés MOL igazgatója, a Magyar Bányászati Szövetség elnöke,
Magyarország energiaellátási biztonsága érdekében a szénhidrogén-kutatás és -kitermelés területén végzett kiemelkedő szakmai munkája, valamint közéleti tevékenysége elismeréseként.

GRATULÁLUNK AZ ÁLLAMI KITÜNTETÉSHEZ!
További sikeres életutat!
Jó szerencsét!
Szakál.jpg Szakál2.jpg
Szakál3.jpg

Bányászati ágazati kitüntetések 2017. március 15.
Magyarország Köztársaság Elnökének megbízásából Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter úr az 1848/49es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. nemzeti ünnepünk alkalmából 2017. március 13-án adta át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismeréseit, a Budai Várban, a Magyarság Háza dísztermében.

MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT POLGÁRI TAGOZAT KITÜNTETÉST KAPOTT:


Juhász András a Tatabányai Bányász Hagyományokért Alapítvány egyik alapítója és kuratóriumi tagja,
a bányászszakma értékeinek és hagyományainak megőrzését, illetve megismertetését odaadóan szolgáló szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként.

Szarkándi János , a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnöke, a "Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj program alapítója,
a nemzetgazdaság minőségi építőipari alapanyag-ellátásának biztosítása mellett a társadalmi felelősségvállalásra és a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektető, nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként.

PROMÉTHEUS DÍJ KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:

Bérces Tamás a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Bányászati, Gázipari és Építésügyi Főosztály bányafelügyeleti főmérnöke a hazai bányászati szakigazgatás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként, (kitüntetését később veszi át)

Gál Csaba a MOL Nyrt. Kutatás-Termelés, Termelés MOL vezetője a hazai szénhidrogén termelés növekedése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Reisz József a Mátrai Erőmű Zrt. informatikai főelőadója a hazai villamosenergia-ipar üzemeltetése és karbantartása területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége, illetve életútja elismeréseként.

A miniszter irányítása alá tartozó ágazatok területén végzett példamutató, eredményes tevékenysége elismeréseként
MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVÉL KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:

Sztolárné Perencsey Éva a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Bányászati, Jogi és Igazgatási Főosztály igazgatási ügyintézője.

Végh Viktor a WIENERBERGER Zrt. bányászati vezetője, az építőipari minőségi alapanyag ellátás biztosítása érdekében kiemelkedő, környezettudatos bányászati vezetői tevékenysége elismeréseként.

A képek megnyithatók eredeti méretben, egér jobb gomb, kép megjelenítésére kattintva!
017.jpg
Juhász András
Tatabányai Bányász Hagyományokért Alapítvány
018.jpg
Szarkándi János
a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója
027.jpg
Gál Csaba
a MOL Nyrt. termelés MOL vezetője
030.jpg
Reisz József
a Mátrai Erőmű Zrt. informatikai főelőadója
091.jpg
Sztolárné Perencsey Éva
Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Bányászati, Jogi és Igazgatási Főosztály
093.jpg
Végh Viktor
a WIENERBERGER Zrt. bányászati vezetője
096.jpg
GRATULÁLUNK A BÁNYÁSZATI ÁGAZAT KITÜNTETETTJEINEK!

1054 Budapest, Báthory u. 7. I. em. 7.
Postacím: 1535 Budapest, Pf. 814
Telefon: +36-30-9518-207
E-mail: mbsz@mabsz.hu
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.