Banyaszkalapacs.gif
    
Frissitve:
2023. december 6.

mbsz_logo_88.jpg

Magyar Bányászati Szövetség
1054 Budapest, Báthory u. 7. I. em. 7.
Postacím: 1535 Budapest, Pf. 814
Telefon: +36-1-269-0340
E-mail: mbsz@mabsz.hu
 
 

 

Archívum 2016
Borbála szobrok.jpg
Szt. Borbála napi Országos központi ünnepség
Másolat - IMG_6345.JPG
A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet II. emeleti Dísztermében került megrendezésre az 2016 évi Szt. Borbála napi országos központi ünnepség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a
Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, valamint az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület közös rendezésében.
Az elnökségi asztalnál Dr. Aradszki András az NFM energiaügyi államtitkára, Dr. Fónagy János az NFM parlamenti államtitkára, Szakál Tamás a Magyar Bányászati Szövetség elnöke, Rabi Ferenc a BDSZ elnöke, Dr. Nagy Lajos az OMBKE elnöke, Dr. Szűcs Péter Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, Zelei Gábor az MBFH elnök-helyettese, Dr. Fancsik Tamás a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatója, valamint Dr. Zoltay Ákos az MBSZ főtitkára, az ünnepség levezetője foglalt helyet.

Dr. Aradszki András államtitkár mondott ünnepi beszédet, majd Szakál Tamás a MOL Nyrt. kutatás-termelés igazgatója, az MBSZ elnöke köszöntője hangzott el.

Ez után Mészáros János Elek, Simándy József-, Szenes Iván- és Vörösmarty Mihály díjas magánénekes adott koncertet.

Hagyományosan, kitüntetések átadása következett. Elsőként a bányászattal és a kohászattal kapcsolatos lelkiismeretes tevékenységük, szakmai munkájuk elismeréseként „Szent Borbála érem” továbbá „Miniszteri Elismerő Oklevél”, valamint szakmai kitüntetések kerültek átadásra.

A miniszteri kitüntetések adományozójának, illetve átadójának a szakmai összefogás erősítése jegyében Szakál Tamás az MBSZ, Rabi Ferenc a BDSZ, valamint Dr. Nagy Lajos az OMBKE elnöke köszönetnyilvánítása jeléül Szt. Borbála szobrot adott át Aradszki András és Dr. Fónagy János NFM államtitkár uraknak.
Az ünnepség a Bányász Himnusz és a Kohász Himnusz eléneklésével ért véget.

Az állófogadáson Dr. Nagy Lajos az OMBKE elnöke mondott pohárköszöntőt.
IMG_6201.JPG IMG_6283.JPG
IMG_6408.JPG IMG_6218.JPG
IMG_67.JPG IMG_68.JPG


IMG_69.JPG IMG_70.JPG
IMG_6603.JPG IMG_6607.JPG

Bányásznap országos központi ünnepség Gyöngyös
Ünnepi elnökség.jpg


A 2016 évi Bányásznap országos központi ünnepsége Gyöngyösön került megrendezésre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Magyar Bányászati Szövetség (MBSZ), a Bánya- Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE), valamint a Mátrai Erőmű ZRt. szervezésében, a Mátra Művelődési Központban.
Az elnökségi asztalnál Dr. Aradszki András az NFM államtitkára, Dr. Fónagy János az NFM államtitkára, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dr. Valaska József a Mátrai Erőmű ZRt. Igazgatóságának elnöke, Zelei Gábor Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elnökhelyettese, Szakál Tamás az MBSZ elnöke, Rabi Ferenc a BDSZ elnöke, Dr. Nagy Lajos az OMBKE elnöke, Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, valamint Dr. Zoltay Ákos az MBSZ főtitkára, az ünnepség levezetője foglalt helyet.

Ladányi András, SZÉNMEZŐKRŐL ÁLMODOM című versét Pifkó Tamás szavalta el.

Az ünnepséget Rabi Ferenc a BDSZ elnöke nyitotta meg, majd Dr. Aradszki András NFM államtitkár ünnepi beszéde hangzott el. Az ünnepség házigazdájaként Dr. Valaska József a Mátrai Erőmű Zrt. Igazgatóságának elnöke, a bányavállalkozásokat tömörítő munkaadói- szakmai szervezet részéről Szakál Tamás az MBSZ elnöke, valamint Dr. Nagy Lajos az OMBKE elnöke mondott üdvözlő beszédet.

A köszöntések után kitüntetések átadására került sor. A nemzeti fejlesztési miniszter, kiváló szakmai munkájuk elismeréseként 29 fő részére „Kiváló Bányász” 15 fő részére „MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVÉL” kitüntetést adományozott.
Az ünnepség házigazdája a Mátrai Erőmű Zrt. – a szakmaiságot elismerő és méltató – HELLER LÁSZLÓ Díjat adott át Dr. Aradszki András államtitkárnak, Dr. Valaska József az Igazgatóság elnöke. Ez után „Bányászati ágazati párbeszéd fejlesztéséért”, Bányász Szolgálati Oklevelek és BDSZ kitüntetések kerültek átadásra.
Az ünnepség a Bányász Himnusz közös eléneklésével zárult. Az állófogadáson Dr. Derekas Barnabás az MBSZ alelnöke, a Mátrai Erőmű ZRt. bányászati stratégiai igazgatója mondott pohárköszöntőt.
Dr. Valaska József és Dr. Aradszki András.jpg
Dr. Valaska József és Dr. Aradszki András az ünnepi elnökségben
Szakál Tamás az.jpg
Szakál Tamás az MBSZ elnöke ünnepi köszöntője
_XMS6395 másolat.jpg
Dr. Aradszki András ünnepi beszédet mond
_XMS6757 másolat.jpg
Dr. Aradszki András átveszi a Heller László Díjat
IMG_7323.JPG IMG_7278.JPG
2894209_DSC_2530.jpg 2894217_DSC_2590.jpg


Állami kitüntetés a Bányásznap közeledtével


Augusztus 20-ai nemzeti ünnepünk alkalmából a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott kitüntetési ünnepségen a "Magyar Ezüst Érdemkereszt" polgári tagozat kitüntetést vehetett át Dr. Seszták Miklós miniszter úrtól a Magyar Bányászati Szövetség alelnöke, az MBSZ Építő- és adalékanyag (Kő, kavics-, homok- és agyag) bányászati Tagozat elnöke:

Cseh Zoltán, a tarcali COLAS Északkő Bányászati Kft. ügyvezetője, "A hazai út- és autópálya-építési, vasútipálya-korszerűsítési programok megvalósulását környezetkímélő bányászati technológiákkal előállított, minőségi alapanyagok biztosításával segítő munkája elismeréseként"

Állami kitüntetése - kiváló egyéniségére, szakmai munkásságára alapozottan - egyben a valódi értékteremtő bányászati ágazatunk kormányzati-, társadalmi elismerését is tükrözi!

Kitüntetéséhez gratulálunk!
tn240x1324.jpg
Dr. Seszták Miklós miniszter
Cseh Zoltán átveszi a kitüntetést
tn726c4063.jpg
Az augusztus 20-ai kitüntetettek 2016.


KIBŐVÍTETT ELNÖKSÉGI ÜLÉS
2016. január 27.


A Magyar Bányászati Szövetség kibővített elnökségi ülése 2016. január 27-én 10.00 órai kezdettel a Magyar Földtani és Geofizikai Intézett Dísztermében került megrendezésre.

Első napirendi pontként Dr. Zoltay Ákos ügyvezető főtitkár beszámolt az MBSZ elmúlt időszakának tevékenységéről, gazdálkodásáról. A 2. napirendi pontban Dr. Valaska József FB elnök tájékoztatást adott a Felügyelő Bizottság feladatairól, működéséről. 3. napirendi pontban új belépőként Bárdi Barnabás ügyvezető igazgató bemutatta a GEOINFORM Mélyfúrási Információ Szolgáltató Kft. működését. Negyedik napirendi pont aktuális kérdések alatt Szakál Tamás az MBSZ elnöke tájékoztatást adott a kormányhivatalokba integrált bányakapitányságok tapasztalatairól, kormányhatározatokról, Dr. Fancsik Tamás az MFGI helyzetéről. A kibővített elnökségi ülés felhatalmazta Dr. Zoltay Ákos ügyvezető főtitkárt, hogy a tagvállalati véleményekre alapozottan készítse elő a Szövetség állásfoglalását a MBFH, illetve az MFGI megszüntetésével kapcsolatban.
Az elnökségi ülés utolsó napirendi pontjában Szakál Tamás MBSZ elnök átadta Dr. Valaska József részére a „Bányaipari Párbeszéd Fejlesztéséért” arany emlékérem kitüntetést, melyet a bányásznapi ünnepségen nem tudott átvenni. Ez után Dr. Holoda Attila az MBSZ ex-elnöke, az AURORA Energy Kft. ügyvezető igazgatója méltatta Ernyey Ibolyát a Szénhidrogén-bányászati Tagozat ex-elnökét, majd Szakál Tamás MBSZ elnök egy szép virágcsokor kíséretében „Köszönjük Elnök Asszony” plakettet és oklevelet adott át részére.
Levezető elnök a tanácskozást bezárta, a résztvevőket pezsgős koccintásra, majd ebédre invitálta.


elnökségi.jpg elnökségi 012.jpg
elnökségi 005.jpg
Dr. Zoltay Ákos
elnökségi 006.jpg
Bárdi Barnabás
elnökségi 009.jpg
Dr. Valaska József kitüntetése
elnökségi 015.jpg
Ernyey Ibolya kitüntetése
Dr. Zoltay Ákos, Holoda Attila
Ernyey Ibolya, Szakál Tamás
1054 Budapest, Báthory u. 7. I. em. 7.
Postacím: 1535 Budapest, Pf. 814
Telefon: +36-30-9518-207
E-mail: mbsz@mabsz.hu
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.